Vigtig information ved valg og vedligeholdelse af uhlsport målmandshandsker

valg af størrelse

husk at du skal

købe den rigtige størrelse. Det er meget vigtigt at handsken når i bund mellem fingrene, og at der findes lidt ”luft” i fingertoppen. I modsat fald kan sømmene gå i stykker.

 

spilleunderlag

husk at du skal                                    

købe den rette type handske, afhængig af spilleunderlag og vejrlig. En dyr blød matchhandske og en grusbane passer ikke sammen, det giver mere slitage og kortere levetid  til handsken. Køb derfor en alroundhandske eller grusbanehandske til hårde underlag eller dårlige baner.

 

anvendelse

husk at du skal                                           

gøre gribefladen fugtig inden brug. Hvor fugtig den skal være, er noget du som målmand selv finder frem til, da det er individuelt hvilket boldgreb/føling du ønsker.

 

vedligeholdelse

husk at du skal                               

holde handskerne rene, da snavs der tørrer ind i Latexen giver handsken dårligere boldgreb, og kortere levetid. Tag handskerne med i bad efter kamp, – skyl og vask handskerne grundigt i rindende vand. Lad handskerne lufttørre (ikke i tørrerum, radiator eller sollys). Meget beskidte handsker kan vaskes evt. sammen med andet snavsetøj i maskine ved 30 gr.

 

Luk altid alle  velcrolukninger så tæt som muligt, da åben velcro kan beskadige tråde i andre tekstiler. Opbevar aldrig  handskernes gribeflader mod hinanden, da det kan beskadige latexen.

 

generelt om uhlsport handsker

 

For at give et maksimalt boldgreb, har alle uhlsport matchhandsker en håndfladekonstruktion af det bedste Latex, som helt naturligt slides langsomt, – i takt med brugen af handsken. Desto bedre Latex, desto bedre og sikkert greb, men også hårdere slitage pga. den øgede friktion mellem bolden og gribefladen.

 

At handsken i brug kan trevle og se lidt slidt ud er ganske normalt. Dette kan ske allerede efter den første træning eller kamp, – men handsken beholder i princippet samme gribeeffekt indtil Latex’en er slidt helt ind til det underliggende bæremateriale. Og husk, en handske skal tages af, finger for finger, –  ikke rives af via en enkelt finger eller to, – så holder sømmene længere.

 

Tillykke med dit valg af uhlsport, det samme som størsteparten af de danske Superligamålmænd og 1. divisionsmålmænd har gjort.